Leuke nagerechten om uit te proberen!!
Magische Chocoladetaart
Ingrediënten
- Zelfrijzend bakmeel, 90 gram
-Gemalen kaneel, 1 theelepel
-Cacaopoeder, 5 eetlepels
-Boter, 50 gram of 4 eetlepels, plus extra voor het invetten
-Lichte basterdsuiker of rietsuiker, 200 gram
-Melk, 475 milliliter
-Crème fraîche, Griekse yoghurt of Vanille roomijs, voor erbij
Keukengerei:
-Ovenschaal vsn 1,5 liter
-Bakplaat
-Zeef
-2 mengkommen
-Middelgrote pan
-Houten lepel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal lichtjes in en zet hem op een bakplaat. Zet hem apart.
Stap 2
Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kaneel in een mengkom. Zeef er 1 lepel cacao boven en meng goed.
Stap 3
Leg de boter in een pan. Voeg 115 gram basterd- of rietsuiker en 150 milliliter melk toe. Verhit het mengsel zachtjes zonder het aan de kook te laten komen, tot de boter gesmolten en de suiker volledig opgelost is; roer af en toe. Neem het van het vuur.
Stap 4
Roer het cacaomengsel erdoor. Schenk het mengsel in de ovenschaal. Strijk de boven kant helemaal glad.
Stap 5
Meng de resterende suiker en cacao in een kom. Strooi ze over het mengsel in de schaal. Verdeel de resterende melk erover.
Stap 6
Bak het nagerecht 45-50 minuten, of tot het gerezen is en stevig aanvoelt. Serveer het heet, met crème fraîche, Griekse yoghurt of vanille ijs.
Stap 7
ennn... Eten maar!!!!
Reactie plaatsen
Reacties