Leuke nagerechten om uit te proberen!!

Magische Chocoladetaart

Ingrediënten

- Zelfrijzend bakmeel, 90 gram

-Gemalen kaneel, 1 theelepel

-Cacaopoeder, 5 eetlepels

-Boter, 50 gram of 4 eetlepels, plus extra voor het invetten

-Lichte basterdsuiker of rietsuiker, 200 gram

-Melk, 475 milliliter

-Crème fraîche, Griekse yoghurt of Vanille roomijs, voor erbij

 

 

Keukengerei:

-Ovenschaal vsn 1,5 liter

-Bakplaat

-Zeef

-2 mengkommen

-Middelgrote pan

-Houten lepel

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal lichtjes in en zet hem op een bakplaat. Zet hem apart.

Stap 2

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kaneel in een mengkom. Zeef er 1 lepel cacao boven en meng goed.

Stap 3

Leg de boter in een pan. Voeg 115 gram basterd- of rietsuiker en 150 milliliter melk toe. Verhit het mengsel zachtjes zonder het aan de kook te laten komen, tot de boter gesmolten en de suiker volledig opgelost is; roer af en toe. Neem het van het vuur.

Stap 4

Roer het cacaomengsel erdoor. Schenk het mengsel in de ovenschaal. Strijk de boven kant helemaal glad.

Stap 5

Meng de resterende suiker en cacao in een kom. Strooi ze over het mengsel in de schaal. Verdeel de resterende melk erover.

Stap 6

Bak het nagerecht 45-50 minuten, of tot het gerezen is en stevig aanvoelt. Serveer het heet, met crème fraîche, Griekse yoghurt of vanille ijs.

Stap 7

ennn... Eten maar!!!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb